teisipäev, 16. aprill 2013

Vürtsikas bataadisupp

Ostsin esimest korda bataati ja ei olnud päris kindel, mida sellega peale hakata. Miksisin erinevad internetist leitud retseptid kokku, lisasin ise natuke asju juurde ja kokku tuli päris hea ja toitev supp.

Vaja läheb (2 in):
2 suuremat bataati
2-3 suuremat porgandit
1 sibul
1 kanapuljongikuubik
Pool kauna tšillit (kui armastad väga vürtsikat, võta terve kaun)
1 teelusikas karripulbrit
30g toorjuustu
Oliiviõli

Serveerimiseks tšilliõli, erinevaid seemneid ja midagi rohelist.


Tükelda porgandid, bataadid , sibul ja tšilli tükkideks. Lahusta liitris keedetud vees puljongikuubik ja jäta korraks ootama. Pane pott tulele ja vala põhja oliiviõli, nii et terve pind saaks kaetud. Pruunista õlis sibul ja lisa karripulber. Sega natukene ja seejärel vala peale puljong. Lisa potti porgandi- ja bataadikuubikud ning tšilli. Vaata kindlasti, et vett oleks nii palju, et juurviljad oleks kaetud. Keeda umbes 15 minutit, kuni kõik juurviljad on pehmed. Püreesta kogu mass kas saumikseri või blenderiga. Pane supp pliidile tagasi ning sega sisse toorjuust. Lase paar minutit supil veel podiseda.

Minu meelest rohkem maitsestada ei olnudki vaja, aga soovikorral võib muidugi lisada veel natukene soola ja pipart. Mina valasin natuke peale tšilliõli ning lisasin seemned ja basiiliku. Värvidemäng oli igatahes väga ilus!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar